• _slide1.png
  • _slide2.png
  • _slide3.png
  • _slide4.png
  • _slide5.png
  • _slide6.png
  • _slide7.png
  • _slide9.png

 

Hozzávalók: 40 dkg finomra őrölt teljes őrlésű búzaliszt, 1 tk. tengeri só, 2 dkg friss élesztő, 1 l meleg tej, 5 dkg fekete olajbogyó, 5 dkg zöld olajbogyó, 1 ek. napraforgómag.

A lisztet a sóval elkeverjük. Az élesztőt eltördeljük és feloldjuk a meleg tejben. Az olajbogyókat ha kell, kimagozzuk, kockára vágjuk, a napraforgómaggal és a kikevert élesztővel együtt a liszthez adjuk. A tésztát letakarjuk és kb. egy órát meleg helyen hagyjuk kelni. Ezután hosszúkás kenyérformára igazítjuk és egy kikent tepsire tesszük. Tetejét hálószerűen bevagdossuk, és meghintjük egy kis liszttel. Még 20 percig hagyjuk kelni. A kenyeret nagylángon 30 percig, majd takaréklángon még 25 percig sütjük.