• _slide1.png
  • _slide2.png
  • _slide3.png
  • _slide4.png
  • _slide5.png
  • _slide6.png
  • _slide7.png
  • _slide9.png

 

A nyers gabonamagot mechanikus úton kell előkészíteni, majd áztatással emészthetővé tenni. Ez a mechanikus előkészítés nem más mint a gabonaszemet hengerek között átengedve pehellyé lapítjuk, amely azután némi folyadék hozzáadásával rövidebb-hosszabb ideig tartó áztatással kellően felpuhulva emészthetővé válik. A müzli lényege egy-lehetőleg különböző-gabonapehelyből összeállított együttes, kiegészítve valamilyen friss vagy aszalt gyümölccsel, egy marék finom olajos maggal, (dióval, mandulával, mogyoróval, vagy hasonlóval),  mindez némileg felpuhítva egy kis tejjel vagy joghurttal, akár friss gyümölcslével, s végül megcsurgatva egy-két kanál mézzel. Íme egy ideális napkezdő táplálék, melyet gyermekeink is könnyen és önállóan elkészíthetnek ízlésüknek megfelelően. (Ezzel megtettük az első lépéseket, hogy gyermekeinket már kicsi kortól egészséges táplálkozásra szoktassuk.) Benne van minden, ami fontos és egészséges. A teljes értékű nyers gabona, minden áldásos életújító beltartalmával és rostjaival együtt, friss vagy aszalt gyümölcs, az ideális szénhidrátokat szállító méz, a fontos telítetlen zsírsavakat hordozó olajos magvak. Ennél tökéletesebb kompozíciót el sem lehet képzelni. Mindez fokozottan igaz akkor, ha az alapanyagok organikus, (bio) azaz vegyszermentes művelésből származnak. Legideálisabb eset az, ha az ember közvetlenül a felhasználás előtt tudja pelyhesíteni az otthon tárolt biogabonát. Csupán  néhány mozdulat az egész. Aki ilyennel kezdi a napot, bizonyára nem éhezik meg egyhamar, nem kell tízóraíznia és végignassolnia a délelőttöt.