• _slide1.png
  • _slide2.png
  • _slide3.png
  • _slide4.png
  • _slide5.png
  • _slide6.png
  • _slide7.png
  • _slide9.png

 

1. 20 dkg teljes őrlésű rozslisztet összekeverünk annyi íróval, hogy folyós masszát kapjunk. A keveréket egy literes befőttes üvegbe töltjük, rácsavarjuk a tetejét, és szobahőmérsékleten három napig állni hagyjuk. Ez a kovászmennyiség 1 kg teljes őrlésű rozsliszthez elegendő. Az elkészített kovász egy hétig tárolható hűtőszekrényben.

2. 10 dkg teljes őrlésű rozslisztet, egy teáskanál őrölt köménymagot, egy teáskanál őrölt édesköményt és egy evőkanál cukrot annyi langyos íróval keverünk össze, hogy folyós masszát kapjunk. A tetejét beszórjuk kevés liszttel, hogy ne száradjon ki, majd tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen három napig állni hagyjuk. Minden nap egyszer átdolgozzuk, ha szükséges, egy kis langyos vizet adunk hozzá. A kész kovász egy hétig tárolható hűtőszekrényben, csavaros üvegben vagy zárható edényben.